Městská knihovna Otrokovice připravila v rámci projektu Spisovatelé do škol setkání žáků pátých ročníků městských základních škol s Vojtěchem Matochou. Autor představil svou románovou dobrodružnou trilogii Prašina.
Beseda měla hodně interaktivní charakter. Děti se do ní aktivně zapojovaly nejen svými dotazy, ale v rámci storytellingu (vyprávění příběhů) řízeného spisovatelem, vymýšlely společně vlastní krátký příběh. Vojtěch Matocha také přiblížil mladým posluchačům na základě vlastních zkušeností proces vzniku knihy. V závěru besedy nechyběla tradiční autogramiáda.
„Cílem projektu ‚Spisovatelé do škol‘ je představit žákům zajímavé české autory, přilákat děti ke knihám, četbě a literatuře,“ vysvětluje Barbora Galatík Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který knihovna spadá. „Myslíme si, že projekt má smysl, protože po loňské návštěvě spisovatelky Ivony Březinové jsme v knihovně zaznamenali zvýšený zájem dětí o spisovatelčiny knížky,“ dodává vedoucí knihovny Veronika Zbíralová.
Akce byla součástí celorepublikového Týdne knihoven, do kterého se každoročně zapojuje i Městská knihovna Otrokovice.

Zpracovala: R. Jarková