Zlínský kraj ve spolupráci s Krajskou knihovnou Františka Bartoše ve Zlíně oceňují každoročně práci veřejných knihoven ve Zlínském kraji, jejich přínos k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb i jejich mimořádné počiny. Vybraní knihovníci byli 2. října 2024 oceněni za dlouhodobou či vynikající práci a mimořádné nebo výjimečné činnosti v oblasti knihovnictví, přínos a nadstandardní aktivity spojené s řízením a modernizací knihoven.

Máme velkou radost, že v letošním roce byla mezi oceněnými knihovnice Obecní knihovny v Sazovicích paní MARIE ORDÁŇOVÁ.

Obecní knihovna v Sazovicích je jednou z knihoven, které MěK Otrokovice zajišťuje metodickou pomoc v rámci regionálních funkcí.

Rada Zlínského kraje uděluje dvě ocenění:

  • „Knihovna Zlínského kraje“ za přínos k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb a nadstandartní aktivity knihovny. Knihovny budou hodnoceny nejen podle počtu svých uživatelů, výpůjček, kulturních a vzdělávacích akcí, ale pro ocenění je důležitý i vzhled a vybavení knihoven, péče o literární dědictví, zapojení do projektů, komunitní činnost knihovny apod.
  • „Knihovník Zlínského kraje“ za dlouhodobou či vynikající práci a mimořádné činnosti v oblasti knihovnictví, přínos a nadstandardní aktivity spojené s řízením a modernizací knihoven.

Ocenění je udělováno každoročně zpravidla čtyřem veřejným knihovnám a čtyřem knihovníkům.