Hlavní půjčovna Městské knihovny Otrokovice obnovuje od 12. května půjčování ve volném výběru. Pobočka na Baťově se k původnímu režimu vrátila již 12. dubna. Nyní budou obě pracoviště zpřístupněna v běžném provozu.


Z mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví vyplývá, že bude v knihovně možná přítomnost maximálně 2 čtenářů současně, za dodržení stanovených rozestupů. Doba na vypůjčení knih bude omezena na 10 minut celkově.


„Návštěvníci musí mít při vstupu do knihovny chráněny své dýchací cesty respirátorem a k dispozici bude také dezinfekce. Využívání čítárny a veřejného internetu, popř. wi-fi nebude zatím umožněno,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který otrokovická knihovna spadá.


Během koronavirové doby, kdy byla knihovna uzavřena, či byl omezený provoz, byly upomínky na vrácení knih amnestovány. „Během této doby jsme upomínky neodesílali. Od 1. června budou opět generovány a čtenářům zasílány,“ upozornila Radka Jarková, vedoucí knihovny. Dále uvedla, že čtenáři, kteří uvedli svůj email, budou osloveni k vyzvednutí rezervovaných knih. „Upozorňujeme, že dlouho nevyzvednuté rezervace budou zrušeny,“ informovala Radka Jarková.